The heritage of pork meat



Over the last six decades Alcar Uno has sourced and purchased primary pork cuts, customising them according to the market's demands. The whole production process is based on a flexible and reactive system, able to comply with charcuterie industries' expectations and demands.

Following traditional techniques combined with the latest technology we cure and debone Prosciutto Crudo (dry cured ham), Prosciutto di Parma DPO and Prosciutto di San Daniele DPO, Culatta and sweet Speck.

Complete manufacturing process taylored to meet the cutomers' demands: from raw materials selection to packaging and labelling specifications.

With special attention to the meat market dynamics and consumers' sensitivity, we developed our food supply chain project named Light Domestic Pig, appreciated by National and International markets alike.


FIND OUT MORE ABOUT OUR HISTORY...
parallax background

Find out our production sites


Headquarters, Slaughterhouse, Cutting plants, Curing plants and deboning plants.


FIND OUT MORE...

Upcoming Exhibitions and Events


    Marketing and Advertising


    Keep up to date with our amazing Gadgets and our Publications


    FIND OUT MORE !

    Facebook


    10 months ago

    ALCAR UNO SPA

    Simply delicious... ... See MoreSee Less

    Comment on Facebook

    Spesso in tv, trasmettono pubblicità in cui si parla di "salumi allevati in Italia", di "carne di prosciutto", di "benessere animale" o di "prodotti del contadino". Non ci risulta che vengano allevati i salumi o che esista la carne di prosciutto, né che questo tanto decantato "benessere animale" venga rispettato davvero e, qualora lo fosse, la nascita innaturale e indotta, con metodi cruenti paragonabili ad uno stupro a tutti gli effetti, di un individuo il cui solo scopo è farne carne da macello è di per sé, già aberrante. Tanto meno che, per un animale, possa fare differenza se, il suo carnefice sia un contadino o un macellaio. Ci rendiamo conto che, suonerebbe perverso affermare con enfasi, come ciò che voi considerate "prodotti", siano frutto di, privazioni, sfruttamento, morti premature, separazione dai propri figli, di povere creature che provano dolore e sentimenti. Altrettanto controproducente sarebbe dichiarare apertamente che, in realtà, non si tratta di alimenti ma di esseri viventi, la cui vita và rispettata, proprio come quella di qualsiasi altro essere vivente appunto, umano o animale. Non esiste modo compassionevole per uccidere qualcuno. Quindi nessun salame, nessun prosciutto, nessuna tagliata, nessun patè, di qualunque specie animale appartenga, sarà mai etico e privo di crudeltà. Nessun animale sarà mai contento o libero, anche se nutrito in modo biologico e lasciato libero di pascolare se, il suo destino saranno, comunque, la prigionia e la morte.

    1 years ago

    ALCAR UNO SPA

    Sydney - Fine Food Australia !! ... See MoreSee Less

    1 years ago

    ALCAR UNO SPA

    ready... steady...GO!
    Vi aspettiamo a Tuttofood !
    See you at Tuttofood!
    Hall 6 stand H31
    ... See MoreSee Less

    Newsletter subscription